Skip to main content

Over Ons

Benieuwd naar wat Restaurant Castell nou toch zo bijzonder maakt? Ontdek het hier!

Over Ons
15 april 2021

Dit is Lois, Castell’s sterrenstof

Al die mannen bij Castell, dat vraagt om wat vrouwelijke spirit, toch? Nou, daar kwam ze hoor: Lois. Met haar stralende lach, pretoogjes en dansende krullen veroverde zij al jaren…
Over Ons
22 februari 2021

Dit is Roy, de stille kracht van Castell

Vanaf zijn 18e is Roy al werkzaam in de Amsterdamse horeca. Van de Zeedijk hopte hij naar een Chinees restaurant op het Leidseplein, waar hij tijdens het wekelijkse horeca- stappen…
Over Ons
19 januari 2021

Dit is Jeroen, de sfeermaker van Castell

Voordat de energieke en ultragastvrije Jeroen in 2005 bij Restaurant Castell kwam werken als bediende en barman, werkte hij jarenlang in het casino, waar hij gans uitgaand Amsterdam heeft leren…
Over Ons
25 december 2020

Kerst bij Castell is op het randje van hysterie

Dit jaar zullen we Kerst bij Restaurant Castell moeten missen. En dat is jammer, heel jammer. Want wie wel eens rond de Kerstdagen bij Restaurant Castell is gaan dineren, weet:…
Over Ons
7 december 2020

Dit zijn Mo en Billy, de meesters van de grill

Vlees zo goed grillen dat je restaurant er wereldberoemd van wordt, zoals bij Castell het geval is, dat is een vak apart. Je vlees kan van nog zo’n vette graskoe…
Over Ons
3 december 2020

De Valpolicella Ripasso, Pijke z’n lievelingswijn

Pijke ter Burg, de eigenaar van Castell, is een uitgesproken liefhebber van Noord-Italiaanse wijnen. Maar één wijn springt eruit als zijnde Pijke z’n lievelingswijn, en dat is de Valpolicella Ripasso.…
Over Ons
17 november 2020

Het vlees van Castell is zoals hele goede seks

Het vlees van Castell is zoals hele goede seks: hoe meer je ervan krijgt, hoe meer je ervan wil. Castell is koning in het serveren van culinaire orgasmes waar het…
Over Ons
10 november 2020

Dit is Clemens, dé barman van Amsterdam

“Houd nou toch eens je bek, mens!” - heb je een barman ooit zo naar een gast horen uitvallen? Wij wedden van niet. Tenzij je Clemens al hebt ontmoet, de…
Over Ons
28 oktober 2020

Marqués de Riscal, de ‘huiswijn’ van Castell

“Doe mij maar de wijn met het netje!” – hoort de bediening van Restaurant Castell met regelmaat. Een vaste huiswijn heeft Restaurant Castell niet, maar als iets in de buurt…
Over Ons
23 oktober 2020

Dit is Pijke, de eigenaar van Castell Amsterdam

“Spareribs? Vooruit, maar dan moeten ze wel fucking lekker zijn.” Op 1 februari 1999 stapte Pijke ter Burg, met wijnopener op zak, Restaurant Castell binnen. Al snel bleek dat alles…
Over Ons
20 januari 2018

Restaurant Castell, de oude dame op de Lijnbaansgracht

In de winter van 1971 kreeg Amsterdammer Johnny Wijsmuller een briljant idee. Aan de Lijnbaansgracht, met zicht op het Leidseplein en pal naast de destijdse sherry bodega, richtte hij Restaurant…