Skip to main content

Dit jaar zullen we Kerst bij Restaurant Castell moeten missen. En dat is jammer, heel jammer. Want wie wel eens rond de Kerstdagen bij Restaurant Castell is gaan dineren, weet: bijna nergens in Amsterdam is de Kerst zo lekker aanwezig als bij Castell. Wij vinden namelijk: als er reden is tot een feestje, dan grijp je ‘m toch lekker aan? En omdat ‘bescheiden’ niet in Castell’s vocabulaire te vinden is – kijk maar eens naar onze grote vleesporties en onze overdreven goede wijnen – zijn we natuurlijk al helemáál niet bescheiden als het op de feestdagen aankomt. Waarom zouden we tenslotte?

Een Kerstparadijs
Van oudsher heeft Castell zich altijd al flink opgedoft voor de feestdagen. Ons seventies decor wordt elk jaar opnieuw omgetoverd tot een waar Kerstparadijs. Een ‘Ho-ho-ho!’ roepende Kerstman groet onze gasten bij de entree, de karakteristiek lage plafonds van ons souterrain zijn uitvoerig aangekleed met slingers, ballen en lichtjes en de Kerstlijst, samengesteld door onze eigen DJ Roy, galmt door de speakers. Hoe zo’n avond eraan toe gaat? We nemen je mee!

De hysterie nader
Gegroet door de Kerstman betreed je Restaurant Castell. Ons bekwame personeel staat je met een vrolijke Kerstlach te woord en begeleidt je naar jouw zitplek aan het haardvuur. “Glaasje glitterchampagne?” – ach, waarom ook niet, het is immers feest! Na een fantastisch combinatieplateau en een glas van de Meursault, krijg je het meest krokante en sappige stuk vlees geserveerd dat je in jaren hebt geproefd. Daar drink je wellicht een feestelijke Valpolicella Ripasso bij: de vanille- en rozijntinten gaan goed gepaard met jouw vettige entrecot. Als dessert krijg je van ons een heerlijk warme brownie met vanille ijs geserveerd. De chocola smelt op je tong, en met het restje van de Ripasso is het alsof er engeltjes op je tong plassen. Gelukkig is de avond nog niet voorbij. Het is feest, dus we trekken een Veuve Clicquot Brut open. Wij zijn tot na middernacht open. Tijd genoeg om te bubbelen en bruisen, dus.

Maar dit jaar…
Dit jaar is alles anders. Velen vragen zich daarom af: wat doet Team Castell om deze donkere dagen door te komen? Barman Clemens blijft zoveel mogelijk thuis met zijn kids. Ze kijken lekker filmpjes en met de Kerst gaan ze gezellig gourmetten. Serveerster Lois verspreidt, in verband met de Corona maatregelen, haar Kerst uit over wel acht avonden. Ze kookt lekker en drinkt wijn, veel wijn… Serveerster Julia doet hetzelfde als Lois, maar neemt zich voor om het te compenseren door flink wat home workouts te doen. Jeroen van Castell is ook flink aan het bakken en braden, en grijpt de gelegenheid aan om zijn huis te schilderen. En Roy, die is flink bezig: hij geeft personal training om mensen met goede voornemens te helpen. Met de Kerst eet hij bij z’n moeder. Op het menu staat ossentong met gestoofde peren.

Allemaal leuk en aardig, maar wij kunnen natuurlijk niet wachten om weer aan de slag te mogen en jullie te ontvangen in ons geliefde Restaurant Castell. Volgend jaar pakken we natuurlijk extra uit rond de feestdagen en zoeken we het randje van hysterie gewoon weer op!

Team Castell wenst alle Vrienden van Castell ontzettend liefdevolle, lekkere en gezonde feestdagen en een fantastisch 2021.

Tot volgend jaar, proost!