Skip to main content

Het vlees van Castell is zoals hele goede seks: hoe meer je ervan krijgt, hoe meer je ervan wil. Castell is koning in het serveren van culinaire orgasmes waar het water je van in de mond loopt. Hoe we dat doen? Dat lees je hier!

BAR-becue Castell, zo noemen we onszelf. Want Castell is een écht vleesrestaurant. Met onze open grill als middelpunt van de zaak, de geur van houtskool in het restaurant en onze houten planken waar we het vlees op serveren, stralen we dat ook uit.

Van vlees hoor je te genieten
Eerder noemden we al dat wij geen wijnsnobisten zijn, maar ook aan vleessnobisme doen we niet bij Castell. Wij snappen best dat niet al onze gasten veel van vlees af weten en het mooie is: dat hoeft ook helemaal niet, want wij vertellen je er met liefde over. Juist voor de weinig-vleeseters is Castell een prachtig restaurant. Want wij geloven dat áls je vlees eet, je dat goed moet doen, want van vlees hoor je te genieten.

Oer-Hollandse graskoeien
In de beginjaren van Castell werd het vlees uit Zuid Brazilië en Noord Argentinië gehaald, maar tegenwoordig valt de keuze op koeien dichterbij huis: grote Duitse en Nederlandse graskoeien, welteverstaan. En dat oer-Hollandse en Duitse gras heeft een prettige uitwerking op de smaak van het vlees. Degenen die regelmatig een hapje bij Castell eten, proeven het verschil en geven dan ook unaniem de voorkeur aan ‘ons’ EU vlees. De Black Angus stamt daarentegen van een Noord Amerikaanse óf Australische koe en de lamskoteletjes worden helemaal uit Nieuw Zeeland gehaald. Voor een reden: daar smaken ze het állerlekkerst.

Flinke porties voor optimaal genot
De koe wordt optimaal gebruikt en wordt geleverd in ossenhaas, prime ribs en entrecots. Vervolgens is het aan de keuken van Castell om de ossenhaas schoon te maken en te portioneren tot mooie hakken van onze 200- en 300 gram tournedos. Die ruime proportie is één van de typisch mooie dingen aan Castell: wij geloven dat, wanneer je bij ons vlees komt eten, je een flinke portie verdient. Waar de meeste restaurants steaks van 150 tot 200 gram serveren, bieden wij tournedos van 200 gram (de lady steak) en een goede 300 gram. En dan nog een 350 grams primerib en een T-bone van, hou je vast, wel 600 gram. En daar zijn onze gasten al bijna vijftig jaar verrukt mee.

Staaltje vakkundigheid
Lang niet alleen de herkomst van het vlees is van belang bij de uiteindelijke kwaliteit van het gerecht dat op de houten plank van Castell terecht komt. Uiteindelijk komt alles neer op degene die achter de wheel of steel staat; hij die de grill ‘bestuurt’, bepaalt de kwaliteit van ons eten. Waar de meeste vleesrestaurants hun vlees voorgaren in de oven om het bij een bestelling alleen nog maar een tikje op de grill te hoeven geven, pakt Castell het een stuk stoerder aan. Pas bij de bestelling wordt het vlees besprenkeld met olie en kruiden, om vervolgens direct de gloeiendhete houtskoolgrill op te gaan. De keuze voor de houtskool, de olie en de kruiden is belangrijk, maar bekwaamheid met de grill is allesbepalend. Want dat komt nauw: vlees is een natuurproduct en elk stukje vlees is anders. “Voor weinig koks is het weggelegd om dat écht goed te doen”, aldus Pijke. Castell’s welbekende Chef Mo weet dan ook precies hoe de grill te hanteren. Al 25 jaar lang grillt hij, dag in dag uit, de meest krokante en sappige tournedos, prime ribs, kippendijtjes, spare ribs, lamskoteletten, ribeyes, entrecotes en T-bone steaks.

Loopt het water jou ook in de mond? Reserveer jouw plekje aan de houtskoolgrill en kijk hoe onze ervaren chefs met blote handen de allerlekkerste vleesgerechten grillen! Dat doe je via onze website of door te mailen naar info@castellamsterdam.nl.