Skip to main content

Vanaf zijn 18e is Roy al werkzaam in de Amsterdamse horeca. Van de Zeedijk hopte hij naar een Chinees restaurant op het Leidseplein, waar hij tijdens het wekelijkse horeca- stappen zijn toekomstige collega’s van Restaurant Castell ontmoette: Jeroen, Clemens, Pijke. Steeds vaker schoof Roy na zijn diensten op maandagavond aan ‘tafel’ bij Castell. Hij vond het fantastisch dat Castell, in tegenstelling tot bijna alle restaurants, wél nog open was tot middernacht. Dit bood hem de kans nog te kunnen genieten van een fantastische maaltijd voor hij, samen met de rest van horeca-Amsterdam, de kroeg in dook. Toen al was Roy onder de indruk van de enorme koksmessen die de mannen toegereikt kregen als ze bij Castell dineerden, én van de fantastisch grote pepermolen, bijna net zo groot als Roy zelf. Wat een mooie tent was Castell toch – dáár zou hij wel willen werken.

En zo geschiedde
Andersom voelde toenmalige eigenaar Johnny ook wel iets voor Roy. Door toenemende drukte had hij een extra kracht nodig in de bediening, en zo geschiedde: in de nazomer van 1991 ging Roy aan de slag bij Restaurant Castell. Hij vond het fantastisch: de geur van houtskool die zijn neusgaten binnendrong zodra hij het restaurant binnen stapte, de authentieke reuring, de Amsterdamse kroegsfeer én een nieuwe familie: zijn collega’s. Voor Roy begon daar een feest wat nu al bijna dertig jaar duurt!

Een stille kracht
Roy heeft veel met eten en hij houdt van mensen die het leven vieren. Dat is waarom de horeca hét vak is voor Roy. Maar Roy is niet, zoals zijn collega Jeroen, een uitgesproken sfeermaker die op de voorgrond treedt. Integendeel, Roy is rustig en begeeft zich liever op de achtergrond. Hij zoeft door het restaurant als een wat onopvallende, snelle spil in het Castell-web. Een stille en onmisbare kracht, dat is Roy.

Wham!
Als Roy de sfeer van Castell zou moeten omschrijven aan een buitenstaander, zou hij de videoclip van Wham!’s Last Christmas opzetten. Het winterse sfeertje, het tafelen met kaarslicht, het huiselijke, feestelijke en gezellige. Wij geven Roy geen ongelijk: het is eigenlijk het hele jaar door Kerst bij Castell.

Één avond in Castell…
Als Roy maar één avond in zijn hele leven in Restaurant Castell zou mogen komen eten, begint hij die bijzondere avond met drie oesters en een glas van de Chablis Chardonnay. Als tussengerecht bestelt hij de grote Chinese garnalen van de grill, met dat overheerlijke sausje wat daarbij wordt geserveerd. Als hoofdgerecht gaat Roy voor een medium-rare Amazona lady steak, onze ‘kleine’ ossenhaas van 200 gram, met daarbij de langoustine; de populaire surf en turf, dus. Daar drinkt hij een half flesje van de Marqués de Riscal bij, de ‘huiswijn’ van Castell. Roy is, in tegenstelling tot zijn collega’s, een toetjesman: hij sluit de avond af met espresso, een romige dame blanche én Castell’s fantastische Villa Massa limoncello. Hij krijgt er al helemaal zin in, mogen we alweer open?!

Benieuwd geworden naar de unieke ‘Wham!’ sfeer van Restaurant Castell? Roy en zijn team verwelkomen je maar wát graag voor een goed stuk vlees met bijpassende wijn in Restaurant Castell. Reserveren doe je, zodra het weer kan, via onze website of door te mailen naar info@castellamsterdam.nl. Hopelijk tot snel!