Skip to main content

Al die mannen bij Castell, dat vraagt om wat vrouwelijke spirit, toch? Nou, daar kwam ze hoor: Lois. Met haar stralende lach, pretoogjes en dansende krullen veroverde zij al jaren het hart van de feestgangers in onze Leidsebuurt. En sinds 2018 doet ze dat als sterrenstof bij Restaurant Castell!

Een restaurant zonder tafels
Wie Castell kent, is het er geheid over eens: Castell is geen restaurant-restaurant. Maar wat is het dan wél? Toen Lois, na jaren in feestcafés te hebben gewerkt, verleid werd om bij klasse restaurant Castell te werken, probeerde ze op een familiefeestje vol enthousiasme haar nieuwe werkplek te beschrijven. “Castell is… een restaurant, maar dan zónder tafels!”. En zo is dat. Wij zijn een restaurant zonder tafels. Daarvoor geven wij je héél veel anders terug, daarover lees je hier.

Een wijnneus in ontwikkeling
Al jaren werkte Lois als barvrouw bij de Pianobar in de Leidsestraat. Doordat Team Castell regelmatig een afterwork borrel doet bij deze prestigieuze tent, leerde Lois haar toekomstige collega’s vanachter de bar kennen. Zo zat ze zelf ook regelmatig een goed stuk vlees te genieten aan de bar van Castell, totdat ze op een dag besloot dat dit dé plek was waar ze zelf wilde werken. Nu staan zowel de Pianobar als Castell bekend om een aardige wijncollectie. Dit triggerde Lois: ze wilde meer weten over wijn, zodat zij haar bargasten beter van dienst kon zijn. Zoals een ware vakvrouw betaamt, dook zij in de complexe wereld van wijn. En niet zonder succes: Lois heeft haar wijnneus ontwikkeld en weet wat ze wil.

En, wat wil ze dan?
Lois is een die hard chardonnay fan. En dat mag best een dikke vette beuker zijn, zoals onze Pouilly-Fuisse ‘la Meréchaude’ of onze Meursault Buisson-Battault. Beiden een mondvol uit de Bourgogne, ‘het eldorado van de chardonnay’. Maar bij haar maaltijd kiest Lois toch voor een iéts minder heftige wijn.

Want als Lois maar één avond in Castell zou mogen eten…
Dan gaat Lois strategisch te werk en drinkt ze bij haar voorgerecht (gambas pilpil, het zal eens niet) onze Lighthorse Chardonnay. Deze is behoorlijk vettig, wat maakt dat hij niet wegvalt bij de pittige gambas pilpil, maar het is nou ook weer niet zo’n beuker als die andere chardonnays. Of de enige vrouw van Castell een lady steak bestelt als hoofdgerecht? Ben je gek, Lois is wel wat meer gewend. Gewoon een 300 grams tournedos, zo rood mogelijk alstublieft! Dat zou ze trouwens niet zo snel bij andere restaurants bestellen, maar bij Castell weet ze dat het vlees zó goed is, dat ze rood aandurft. Bij haar tournedos, mét gepofte aardappel en extra knoflooksaus, drinkt Lois onze Portia Crianza Ribera del Duero. Net zoals de Lighthorse Chardonnay staat de Ribera del Duero heerlijk op zichzelf, maar is het niet zo’n beuker dat het vlees erbij wegvalt. De Ribera is fruitig, mooi rond én een beetje peperig. Lois sluit haar avond af met zwarte koffie en frangelico met veel ijs geserveerd in een jockey glas, speciaal voor de ladies.

En over sterke drank gesproken…
Wist je dat Lois naast haar wijnneus ook bekend staat om haar onvervalste cocktail skills? Ze maakt ze allemaal, uit haar hoofd en in een swingende handomdraai! Zie je wel: sterrenstof!

Nu al zin om een flinke beuker óf juist een fijn wijntje ingeschonken te krijgen door Lois? Boek alvast ons terras, die gaat hopelijk snel open! Reserveren doe je via onze website of door even te mailen naar info@castellamsterdam.nl.