Skip to main content

Voordat de energieke en ultragastvrije Jeroen in 2005 bij Restaurant Castell kwam werken als bediende en barman, werkte hij jarenlang in het casino, waar hij gans uitgaand Amsterdam heeft leren kennen. Niet alleen daar trouwens, want Jeroen is zelf ook met regelmaat te vinden in het Amsterdamse nachtleven, waar hij zijn medestanders geregeld op een rondje trakteert en op de hoogte blijft van de sappige roddels van de Amsterdamse binnenstad.

De ultieme gentleman
Jeroen is een gastvrije gentleman die ‘the extra mile’ gaat voor zijn gasten. Voor iedere passant die een vol restaurant binnen loopt, zal Jeroen proberen alsnog een plekje vrij te maken. Toch eerst even wachten aan de bar? Geen probleem, want Jeroen maakt het wachten een aangename ervaring die bovendien de moeite waard is. Met een heerlijk wijntje, een smaakvol voorgerecht en een brede lach laat Jeroen je niet in de kou staan.

Één avond in Castell…
Als Jeroen één avond in zijn leven als gast in Restaurant Castell zou mogen doorbrengen, begint hij die bijzondere avond met een goede fles champagne van Moët & Chandon, met oesters. Als tussengerecht bestelt hij de gambas pilpil; doe doen het altijd goed. Daarbij drinkt hij de Pouilly-Fuissé ‘La Maréchaude’, een droge en boterige Chardonnay met tinten vanille en perzik. Als hoofdgerecht zou Jeroen, net zoals grillmeester Billy, barman Clemens én eigenaar Pijke, de prime rib bestellen. Daarbij bestelt hij een kreeftenstaart. Als de Pouilly-Fuissé al op is, drinkt hij een goed glas van de Valpolicella Ripasso bij de surf en turf. Jeroen is geen toetjesman, dus bestelt hij een dubbele espresso na het eten. Daar lust hij wel een likeur 43 met ijs bij. Die wordt natuurlijk, op z’n Castells, in een whiskyglas geserveerd.

Een onveranderd concept
In de afgelopen 15 jaar, waar Jeroen altijd fulltime in dienst is geweest bij Restaurant Castell, is er eigenlijk helemaal niets veranderd bij Castell. En dat vindt Jeroen mooi: “Dat zegt toch wel wat over hoe uniek je restaurant is, als je helemaal niet hoéft mee te gaan met de avocado trends”. Of hij zelf is veranderd? Dat kan haast alleen maar in positieve zin zijn: hij heeft alleen maar méér kennis gekregen van de wijnen van Castell en hij is alleen maar beter op de hoogte van hetgeen er speelt in Amsterdam.

Maar nu is het stil
Al sinds 14 oktober is alle Nederlandse horeca gesloten voor gasten. Dat biedt Jeroen weliswaar tijd voor het opknappen van zijn appartement, maar dat neemt niet weg dat Jeroen veel liever aan het werk zou zijn in Castell. Hij mist de energie en de vibratie in het restaurant enorm, maar bovenal mist hij het contact met de gasten. Jeroen vindt het fijn om te weten wat er speelt in het kleine dorp Amsterdam: de spanning en sensatie. Daarom stapt hij straks, zoals elke dag, op de fietst. Dan maakt hij een rondje door Amsterdam en komt hij vast en zeker een bekende tegen. Zo blijft hij tóch op de hoogte, zodat hij straks, als de horeca weer opengaat, klaar staat met een verse verzameling van Amsterdamse weetjes.

Benieuwd geworden naar de bijzondere gastvrijheid van Jeroen? Hij verwelkomt je maar wát graag voor een goed stuk vlees met bijpassende wijn én excelente service in Restaurant Castell! Reserveren doe je zodra het weer kan via onze website of door te mailen naar info@castellamsterdam.nl.